2009

2009 börjar gå mot sitt slut,
här är en sammanfattning av ditt 2009!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jadå, det har jag nog lyckats med. Tågluffat t ex.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
"
Jag ska sluta träna." "Jag ska äta mer." "Jag ska dricka mer." "Jag ska sluta snåla med mina pengar." Så löd mina nyårslöften, och jag vet inte... Tränat kan jag ju inte påstå att jag gjort speciellt mycket, så det höll jag nog. Äta mer? hm, nej, inte märkbart i alla fall. Dricka mer lyckades jag kanske inte heller med. Förutom ibland, men dåligt med det. Snål är jag fortfarande, men har ändå lyckats spendera en del iår!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej

4. Dog någon som stod dig nära?

Nej

5. Vilka länder besökte du?
Italien (3 städer, 2 olika tillfällen), Tyskland (2 städer, olika tillfällen), Holland, Ungern, Tjeckien

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?

En flytt hemifrån

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?

bra fråga.. jag kan knappt minnas ett enda datum.

8. Din största framgång 2009?

Jag har tjänat mer pengar i år än vad jag gjort något annat år. Reseframgångar har jag också haft.. ^^

9. Största misstaget?

Att springa ut i Piazza della Repubblica när trafiken var galen och det knappt gick ta sig därifrån. Jag tror nog Vi var galna! Men efteråt så skyller vi endast på trafiken. ;)

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Jag är förkyld året om känns det som. Men jo, klart jag både varit sjuk och skadat mig, men inget allvarligt.

11. Bästa köpet?

Interrail-kortet

12. Vad spenderade du mest pengar på?

Resor och skivor

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Absolut! Mina vänner gör mig glad!

14. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2009?

Oj.
Markus Krunegård - jag är en vampyr
Håkan Hellström - hurricane gilbert
Jack's Mannequin - dark blue
Augustana - boston

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Det där är en sjukt svår fråga. Mindre stressad har jag i alla fall varit. Men detta år har varit fullt av saker som gjort mig glad, men i generellt vet jag inte.

16. Vad önskar du att du gjort mer?

Haft kul. Rest ännu mer.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Varit hemma

18. Hur tillbringade du julen?

Med att jobba till runt två, och sedan åka hem och fira som vanligt med familjen.

19. Var du kär i år?

Nej, tyvärr

20. Favoritprogram på TV
Desperate Housewives och Ugly Betty

21. Bästa boken du läste i år?

Minnet mitt är kort, men den jag läser nu (hinner ju inte läsa klart den 2009 men ändå).
Audrey Niffenegger - the time travelers wife

22. Största musikaliska upptäckten?

Jack's Mannequin om jag ska säga en som jag kommer på nu. Jag blev kär!

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?

Pengar, skiva, bok

25. Något du önskade dig men inte fick?

hah, ja, men det fick jag en vecka senare på julafton sen ;)

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?

Jag var helt ledig från jobbet! Jag åkte in till Askersund, hämtade julklapp kommunen gav oss hårt arbetande vikarier, var på systemet och åkte hem, dit sedan mina släktingar+elin kom och firade mig. Bra dag!

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Absolut, det finns det nog alltid. Mer säkerhet t ex. Att slippa gå och oroa sig

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?

Jag är som jag är, så är det. Men mer rutig har jag varit iår, så mycket märker till och med jag.

29. Vad fick dig att må bra?

Vännerna, jobbet

30. Vilken kändis var du mest sugen på?

Ewan McGregor, alltid ;)  Johnny Depp.  (kan knappt komma på några kändisar längre...)

31. Vem saknade du?

Många och ingen

32. Den bästa nya personen du träffade?
haha, jag vet inte faktiskt


Juletider

Nu är julen i stort sett över. Det känns bra. Jag hade inga julkänslor i år så det känns knappt måste jag säga. Deprimerande men sant. Däremot så hade jag ändå en ganska fin jul och jag är nöjd med den.

På julafton steg jag upp klockan 6 bara för att jag var så exalterad! Nej, nu blev det fel. På julafton steg jag upp klockan 6 för att jag skulle iväg och jobba. Hah. Men det gick ganska bra och det var lite mysigt att få åka iväg. På jobbet fick i uppdelad jullunch på två olika tider. Lite skumt. Så vid lunchen fick vi det kalla, för det varma var inte klart än, så det fick vi senare. Maten var okej, men inte så mycket för mig. Men jag äter egentligen inte så värst mycket av det konstiga på ett julbord. För min del ska det vara Janssons frestelse (utan fisk!), köttbullar, prinskorv och skinka. Sedan finns det lite annat på vårt julbord som också jag äter, men. Nog om mat! Mina arbetskamrater lät mig åka hem runt tjugo i två, fast jag inte slutade förrän tre. UNDERBART! Otroligt snällt av dem! Så när jag kom hem insåg jag att det enda jag missat var jullunchen, och jag hann till och med få i mig lite ost och kex. ^^

Eftermiddagen blev som vanligt. Kalle Anka. Mammas moster och kusin. Fika. Glögg. Väntan. I år kom de senare så de åkte inte hem förrän efter kl 8. Detta resulterade i att mormor ville hem då med så hon fick sina julklappar och sedan skjutsade vi hem henne. Runt halv tio så öppnade vi i familjen våra julklappar. Jag och bror gav föräldrarna biljetter till Hjalmar och jag tror de blev både väldigt överraskade och glada. Jag fick sådant jag önskat mig som skivor, underställ, skidglasögon, vinglas. Sedan fick jag mer oväntade grejer som en stor "champagne"flaska och dricksglas från bror, LW-boken. Mitt huvud stannade till så det är vad jag kommer ihåg i skrivande stund. Jag är hur som helst väldigt nöjd! Efter klappöppning blev det självklart julmat och Svensson, Svensson.

Juldagen, igår, jobbade jag igen. 7-15. Jag var sjukt trött dock. Efter jobbet var jag helt slut och ansåg det faktiskt skönast att bara vara hemma. Så kvällen spenderades till stor del framför TV:n med mina föräldrar. Mysigt!

God Jul!

Ingen vardagsdag idag

...eftersom det är min födelsedag. Så nu är jag äntligen 20. Känns bra!

Min dag har varit fin och traditionell och jag är nöjd. Den startade med att mor och far sjungandes kom in och väckte mig med frukost och presenter. Säg vad ni vill, men just den är min favorittradition på födelsedagar. Jag vill ha den kvar! Som tur är så fick jag det. Lite senare när alla lämnat huset och det bara var jag kvar blev det en liten titt på Lars Winnerbäck - live i Linköping, och sedan bestämde jag mig för att baka chokladkola. Det brända fast i kastrullen och de blev hårdare än planerat, men wth, kolor blev det. Jag for sedan in till Askersund med bussen för att hämta min julklapp hos bemanningsenheten. Fin choklad och lottsedel. Inget WOW! men inte så dåligt ändå. Efteråt passade jag på att våga mig in på systemet bara för att. Roligt :)

Kvällen blev hemma grattandes av släkt och Elin. Mat och tårta. Wei! Trevligt! Lite ännu senare när alla åkt fick jag för mig att champagne (läs: mousserande vin) ju borde passa, så jag hämtade lilla flaskan och delade mellan mina kära familjemedlemmar. Ja, en bra födelsedag helt enkelt!


Fullt upp, Winnerbäck

Jag har haft fullt upp de senaste dagarna. Verkligen fullt upp. I lördags började jobbade jag mellan 7-16 och efter det blev det att nästan direkt åka till Matilda för att baka pepparkakor och peppa Winnerbäck. Tyvärr hade vi lite för lite tid för att bli klara med pepparkakshuset, vilket resulterade i världens jobbigaste språngmarsh till tåget. Men vi hann! Sedan äntligen! Lars Winnerbäck! <3 Nattbussen hem sedan, så var hemma vid tre. Söndagen sov jag till 12, åt mat, sov lite till och åkte sedan till jobbet för att jobba 15.30-22. Blev en lugn och skön jobbarkväll som tur är, och direkt efter jobbet åkte jag till Matilda för att göra klart vårt pepparkakshus. Och klara blev vi, men det dröjda till kanske halv 2 på natten, så kom hem sent igen. Måndag var det tandläkarn och sedan att jobba 12-20, vilket jag inte alls hade räknat med. Uhuj. Igår fick jag äntligen slappa lite i och med att jag bara hade jobb mellan 17-20. Och nu är jag ledig i två dagar har jag bestämt. Härligt!

Lars Winnerbäck. Konserten var underbar. Jag vill se honom igen. Och igen och igen och igen. Han gjorde en underbar version av Elden. Och så körde de Söndag 13.3.99. Underbart.


Oaktiv jag på en säkert aktiv dag

Vilken otroligt oaktiv dag. Egentligen är det väl jag som har varit oaktiv och inte dagen i sig. Det är ju dumt att skylla ifrån sig. Jag vaknade av ett sms vid sju, förstod att det var jobbet och ignorerade det därför och somnade om. Sedan vaknade jag igen klockan elva och steg upp. Svarade nej på sms:et från jobbet också, eftersom jag inte vill jobba 3,5 timmar ikväll. Jag har huvudvärk och vill ta det lugnt så att den försvinner till lördag, då det blir en otroligt aktiv dag för min del med nio timmar jobb och sedan pepparkaksbak och Winnerbäckkonsert efter. Jag LÄNGTAR!

Idag har jag tagit mig i kragen och beställt framkallning på tågluffsbilderna. Äntligen! Jag har aldrig fått mig till att verkligen göra det innan, så det känns skönt att ha det gjort. Blev 36 kr inkl frakt för 109 bilder, så det känns som ett bra pris. Fotoalbum och fotohörn har jag väntandes här hemma. Wie!

Jag saknar tågluffen. Jag saknar Venedig. Jag saknar eftermiddagen på Lido Beach. Drinkarna...



Bidrag till vampyrhysterin

Nej, det är det väl inte menat som, men i dessa tider när alla gillar vampyrer passar den ju bra.
Jag började med den för ett bra tag sedan, men har inte haft orken att färdigställa den tills idag. Ta gärna en titt på originalbilden för att se allt som ändras. Är ju roligare att se en manipulation om man ser vad som är gjort, right?



Tjej: http://www.sxc.hu/pic/l/o/ob/obyvatel/1192051_44434983.jpg
Måne: http://www.sxc.hu/photo/1141736

"Hej! Jag är sångare i Paramore..."

Jag är så TRÖTT! Ändå sov jag till klockan tolv idag, gick med pyjamas fram till klockan halv fem och halv sex åkte jag iväg och jobbade i tre timmar. Har inte rätt till att vara såhär trött tycker jag.

Igår blev det jobb fram till halv fyra, och på kvällen utgång med Karin och Gustav. Blev en bra kväll med fiskshotar och skumma hälsningsfraser. Roligt att träffa Elin på Frimis också. Roligt också att två personer, helt oberoende av varandra, sa att jag var lik Hayley Williams. Rött hår är grejen! ^^


gammal grej, men måste ju ha nånting...:



Världens undergång på G

Jag somnade klockan ett inatt, vaknade ett par gånger under natten och sedan klockan sju. Försökte somna om, men jag kunde inte! Men försökte i en timma. Klockan åtta ansåg jag vara en rimlig tid att ringa bemanningsenheten, så jag gjorde det och efter det var jag så pass pigg att jag valde att gå upp. Ja, världens undergång måste vara nära. Detta är inte normalt! I alla fall så satte jag mig och tittade på det sista avsnittet i Seven Ages of Rock (dokumentärserie om rockens historia) som handlade om Britpop och lyckan var fullbordad. Har ju sett dem förut, men var ett tag sedan.

Nu sitter jag bara och väntar i stort sett. 12.15 ska jag jobba, så kan inte göra så mycket. Slutar det passet klockan 15.30, och sedan åker jag hem bara för att åka tillbaka igen och jobba mellan 17.30-20.30. Whey. Bättre än inget jobb alls dock. Jag gillar mitt jobb just nu, efter att chefen igår ringde och frågade om jag var intresserad av en 30% tjänst. Nu gäller det först och främst en månad bara, men ändå. Mina jobbarkompisar hade rekommenderat mig och det är det som känns allra bäst, för man får lite respons på att man gör ett bra jobb. Alltid kul!



Wallpaper på de bästa. 3 år gammal dock, så den har sina brister.

RSS 2.0